Joomla-template készítés

Webdesign, Joomla sablon készítés, honlapkészítés

Magán, vagy céges honlapok készítése, tervezése, meglévő honlap átalakítása. Lehet adminfelület nélküli, statikus honlap, vagy adminisztrátor-felülettel rendelkező dinamikus website. Ha van már "Joomlás" honlapja, de nincs megelégedve vele, forduljon hozzám! Új, egyedi tervet készítek, vagy a meglévő terve alapján elkészítem a Joomla-sablont.

A dinamikus weboldal a statikus weboldal ellentéte.
Dinamikus weboldalnak nevezzük az olyan oldalakat, melyeknek tartalma változhat és változó (ellentétben a statikussal), anélkül hogy a készítő kézzel belenyúlt volna a html kódba.
Szerveroldali szkriptek segítségével működnek (ha nem a felhasználó gépén fut), ilyen pl. a PHP.

A júzer gépén megjelenő honlap egy eredményoldal, amelyet a szerveren a PHP értelmező generál. Az ilyen oldalak forráskódja a kliens gépen nem látható. A felhasználó által elindított műveletek folyamatok változást eredményeznek a honlapon.

Ilyen változtatást eredményezhet pl.:

- egy látogató számláló, ami hogyha megnézzük az oldalt, akkor hozzáad 1-et az előző értékhez és már azt fogja kiírni az oldalra.
- egy fórum hozzászólás, ami után az oldalon megjelenik az amit begépeltünk a megfelelő szövegdobozba.
- egy keresés, minek következtében megadtunk egy keresendő kulcsszót, majd Keresés gombra kattintottunk, így más és más lapot fogunk kapni találatnak.

Lényege, hogy mindenféle számításokat, adatbázis-műveleteket, stb. is végezhetünk a webszerverrel.
Üzemeltetéséhez kevés szakértelem szükséges, illetve az üzemeltetését a szervert biztosító cég végzi...gyakorlatilag egy egyszerű felhasználói ismeretekkel rendelkező felhasználó is építheti a tartalmat...

Forrás: Wiki meg egy kis saját kútfő...:)