Joomla-template készítés

Webdesign, Joomla sablon készítés, honlapkészítés

Magán, vagy céges honlapok készítése, tervezése, meglévő honlap átalakítása. Lehet adminfelület nélküli, statikus honlap, vagy adminisztrátor-felülettel rendelkező dinamikus website. Ha van már "Joomlás" honlapja, de nincs megelégedve vele, forduljon hozzám! Új, egyedi tervet készítek, vagy a meglévő terve alapján elkészítem a Joomla-sablont.

Bizonyára Ön is találkozott olyan weboldalakkal, ahová jó volt visszalátogatni. Ahol jól érezte magát és otthonosan mozgott a menürendszerben, kényelmesen navigált és sok hasznos információt szerzett meg rövid idő alatt.

Nem kellett elmenni kávézni addig, míg az oldal betöltődik és nem káprázott a szeme még percekkel később is a sok "dizájntól" – értem ez alatt a sok izgő–mozgó, villogó multimédiás káprázatokat.

Úgy vélem, hogy a netet sokan csak “magamutogatásra ” használják. Mindenféle giccses, agyoncicomázott dolgokat tesznek fel a hálóra, ahol a hasznos tartalom teljesen elvész... Sok a villogó, mozgó mütyürke és a felhasználó tanácstalanul lép ki az oldalról. Pedig az internet nem ezt a célt szolgálja. Szerintem...

A legtöbben keresnek valamit a hálón. Valamilyen terméket, szolgáltatást, vagy más információt, ezért számomra az elsődleges szempont a tervezés során a “tiszta”, átlátható weboldal, a gyors és egyszerű navigálás. Az oldalra látogatónak tudnia kell, hogy épp hol van az oldalon, hogyan léphet onnan egy másik keresett részhez. Lehet egy oldal szép a szemnek, de ha semmi érdemleges információval nem szolgál akkor teljesen fölösleges. Természetesen itt most nem a képgalériákról, vagy egyéb grafikai munkák bemutatásáról szóló oldalakról beszéltem! De az ilyen oldalak is egy egyszerű és könnyen átlátható alapra épülnek, nem pedig valami labirintusra...
Ma már nem olyan nagy dolog az internet a háztartásban és egy saját weboldal készítése, vagy készíttetése sem kerül sok fáradtságba, vagy költségbe. Bárki (minimális számítógépes háttérrel) képes ilyen-olyan oldalt összehozni és csak a látogatottság, vagy épp annak a hiánya mutatja később meg, hogy mennyire volt sikeres az új oldal.
Ez a "később" egy személyes bemutatkozó oldalnál nem "olyan" komoly probléma (főleg, ha csak otthon készült és nem fizettünk ki érte több tízezer forintot), de egy üzleti vállalkozásnál már igencsak kellemetlen lehet, hiszen egy rosszul felépített, ízléstelen, vagy giccses webszájt nem használ sem a vállakozásnak, sem az üzletkötésnek.
Nagyon sok helyen leírják, hogy egy weboldal készítése is nagyon komoly munkafolyamat, a tervezés és a megvalósítás több hétig eltartó sok-sok egyeztetéssel összekötött munka és nem érdemes valami két nap alatt összedobott oldalt kikényszeríteni a készítőtől...

Itt van néhány link, amelyben leírják, hogy mitől lesz jó a honlapunk:
http://www.sikermarketing.hu/honlaptervezes_hibak.html

Egy-két ötlet a színekhez...:
http://www.sikermarketing.hu/szinek_fotok.html

És persze sok elkerülendő példa (angol nyelvű oldal... de nem kell sokat kattogtatni, hogy találjunk egy-két ismerősnek tűnő honlapot, amely a magyar weben is megtalálható...):
http://www.webpagesthatsuck.com/biggest-mistakes-in-web-design-1995-2015.html

Sajnos a fenti linkeket nem a megrendelők olvasgatják, illetve a megrendelők nem olvasgatják és az "Én fizetek, csináld amit kérek!" mentalitás rengeteg izléstelen szemetet szült az évek folyamán...

Bízom benne, hogy Ön, kedves honlapkészíttető szán egy kis időt a fenti linkek elolvasására és ezek után a weboldala beváltja a hozzáfűzött reményeket!

Köszönöm, hogy elolvasta ezt a pár sort!{jcomments on}